På Den Europæiske Filmhøjskole elsker vi det sociale aspekt ved måltiderne. Friske råvarer, lækre salater og hjemmebagt brød. Sommerkurser på filmhøjskolen er lig med god mad!

MADPRINCIPPER PÅ DEN EUROPÆISKE FILMHØJSKOLE

Sommerkurser på Den Europæiske Filmhøjskole er lig med film, foredrag, rare medkursister og sidst, men absolut ikke mindst: fremragende mad! Frisk frugt, hjemmebagt brød, sprøde salater og menuer inspireret af årstiden.

Det bærende princip i køkkenet på Den Europæiske Filmhøjskole er, at vi laver tingene fra bunden og med god samvittighed:

- overvejende økologiske og/eller lokale råvarer
- masser af frugt og grønt
- kød og fisk af høj kvalitet

Som deltager på Den Europæiske Filmhøjskoles sommerkurser skal du smage på lokalområdet og de råvarer, sæsonen byder på.

Maden skal støtte op om det naturlige fællesskab blandt kursister og personale og afspejle, at her trives højskolelivet i høj grad. God mad skal fremme dialogen og binde folk sammen. Det er den fornemmelse, vi i køkkenet gerne vil give vores sommerkursister.

Bæredygtighed
I køkkenet på Den Europæiske Filmhøjskole har vi fokus på bæredygtighed i form af økologi (vi har sølvmærke i økologi), lokale råvarer og masser af grønt. Vi serverer selvfølgelig også kød, men i begrænsede mængder og suppleret med masser af salater, frugt og grøntsager.

Derudover har vi fokus på at minimere madspild, og det gør vi ved at give eventuelle madrester nyt liv i en anden ret og ved at aflevere madaffald til et lokalt firma, som anvender det til grøn energi.

Måltider
På sommerkurserne serverer vi morgenmad, frokost, eftermiddagsmad, aftensmad og en aftensnack. Lørdag formiddag serverer vi brunch inden afrejse.

Alle måltider er selvfølgelig inkluderede i prisen, når du betaler for et sommerkursus. Derudover vil du kunne købe slik, sodavand og alkohol til favorable priser i baren.

Specialkost og allergi

Vi tilbyder vegetarkost (det kan du vælge, når du tilmelder dig et af vores sommerkurser).

Vi tilbyder ikke 100% veganerkost, men sig til, hvis du er veganer, så forsøger vi at imødekomme det i så vidt omfang som muligt. Du kan også altid spørge køkkenet, hvis du ønsker at vide, hvad der er i maden og gerne vil have information om eventuelle allergener.

Vi glæder os til at se jer!

De bedste hilsner
Køkkenet v/ køkkenchef Alexander Lindhard.