Ikonet Jakob Stegelmann viser film, der udspringer fra tegneseriens verden.


Tegneserien og filmen voksede op og udviklede sig sammen. De har mange fælles træk, og alle slags filmkunstnere har i tidens løb ladet sig inspirere af tegneserier. Men i de seneste år er mængden af film, bygget over tegneserier og grafiske romaner steget voldsomt. Fra de store superhelte-film til små, smalle arthouse-film - og mange thrillere, science fiction film og eventyrlige film henter fra tegneserierne. På kurset skal vi se en masse forskellige film, der har det til fælles, at deres idé, handling og personer stammer fra eller har relation til tegneserier. Vi ser på tegneseriens historie med eksempler på, hvordan de er blevet filmatiseret i tidens løb.

Vi skal f.eks. følge Batmans udvikling som figur på film, og se på de klassiske amerikanske gysertegneserier, som i sin tid udløste tegneseriehetzen i 50'erne - og på disse seriers påvirkning af hele horror-film-genren.

Sammen med superhelte-eksperterne, den legendariske Morten Søndergaard (Marvel-Morten) og Kim Schou (Kim Helt), skal vi analysere og diskutere Marvel-superheltenes univers og deres filmatiseringer.

Den prisbelønnede tegneserieskaber Karoline Stjernfelt, kendt for sin albumserie om Christian den 7., Struensee og Caroline Mathilde, vil dykke ned i forholdet mellem film og den moderne "voksne" tegneserie, som hun selv er eksponent for.

Alan Moore-eksperten Steffen Raastrup tager os rundt i denne helt enestående tegneserieforfatters univers og hans meget komplicerede forhold til filmmediet. Hvorfor er Alan Moores navn forsvundet fra credits på film som Watchmen, V for Vendetta og From Hell, der alle er bygget over hans serier?

Fra Filmhøjskolens faste stab bidrager manuskriptlærer Jim Fernald (US), med en række oplæg om tegneseriens indflydelse på comedy-genren.

Undervisere:
Jakob Stegelmann - tv-vært, forfatter og foredragsholder.

Jim Fernald (US), manuskriptlærer på Den Europæiske Filmhøjskole


Gæsteoplægsholdere:
- Morten Søndergaard & Kim Schou/Supersnak

- Karoline Stjernfelt, tegner

- Steffen Raastrup, Alan Moore-ekspert