Tilmeld dig en uges sommerhøjskole med filmanmelder og tv-vært Maria Månson. En uge, hvor du får indblik i livet bag kameraet. En uge med masser af interessante film, samtaler og ny viden. Og som altid midt i naturskønne Mols Bjerge.

Når vi møder et menneske, vil vi altid forsøge at afkode dem. Hvilke forskelle og ligheder er der, og er hen ven eller fjende? Verbale og ikke mindst non-verbale signaler er med til at styre vores følelser, velvilje og imødekommenhed over for det oplevede. Det samme gør sig naturligvis gældende I fortællinger, filmen er ingen undtagelse.

Men hvordan arbejder filmfolk med toningen af en filmfigur eller specifik scene? Hvilke karaktertræk eller replikker tricker sympati eller det modsatte hos tilskueren? Hvor meget betyder lyd og musik for vores vurdering af en films moralske kodeks? Kan man med det samme filmede materiale klippe en helt til en skurk? Og kan man gå så langt så tilskueren selv bliver en del en films usympatiske udsagn?

Det er nogle af de spørgsmål vi vil søge at afdække I årets kursus om kunstneriske processer. Opholdet vil give dig et indblik I hvilke værktøjskasser, de enkelte filmfaglige har til at styre vores sympati i filmfortællinger. Vi får besøg af dygtige folk fra filmbranchen, der vil dele ud af deres tips og tricks. Og se skal vi selvfølgelig se en masse skønne, særligt udvalgte film. Måske du selv ønsker inspiration fra andres kreative bagkatalog? Måske du blot vil have endnu flere perspektiver på din filmoplevelse? Uanset byder vi dig velkommen til en uge i filmsympatiens tegn.

Hold øje med denne side, da der vil komme flere oplysninger om kurset efterhånden.

Undervisere:

Maria Månson, tv-vært og filmanmelder

Åsa Mossberg, filmklipper og viceforstander på Den Europæiske Filmhøjskole 

Tilmelding:

Tilmeldingen åbner i løbet af februar. Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du ikke allerede er skrevet op, og vær sikker på at få besked om åbningsdatoen. Du skriver dig op via dette link. Bemærk, at du ikke behøver gøre det igen, hvis du har gjort det tidligere år.

Priser:

Læs om priser på sommerkurser her.