Mig og min gamer - sommerferie med gaming

7.-13. juli 2019

Brug en uge af din sommerferie og lær din mor og far om gaming. En uges sommerhøjskole med gaming og film for børn over 12 år - og deres voksne.


Tilmeldingen er åben!

Dette kursus løber sideløbende med et andet familiekursus, 'Film boot camp'. Deltagerne på de to kurser har alle måltider sammen, og der er også fællesaktiviteter for begge kurser samtidig. Så en familie kan sagtens deltage med et barn på hvert kursus.

Kun for forældre: Enten er du fuldstændig paf over at gaming griber en hel generation. Eller også er/var du selv dybt fascineret af spil og husker hvordan tiden stod stille, da du første gang sad med et TV-SPIL i hånden. Du drejede på en knap, det sagde bip med en himmelsk elektronisk lyd, da en streg fik en prik til at løbe over dit tv. Du var lykkelig! Men nu bliver du forvirret over de mange knapper på controlleren, og har heller ikke helt forstået at du faktisk kan spille med et menneske, der sidder i en helt anden verdensdel. Og hvad går det dersens Fortnite ud på? Og bliver man virkelig ikke skydegal af Counter Strike? Du vil med andre ord gerne bruge en uge af din sommerferie til at blive opgraderet til voksen 2.0, så du forstår dit barns verden af gaming og måske endda får lyst til at spille med.

Kun for børn: De fatter intet! De der hysterisk bekymrede voksne, der satte dig i verden. De taler nærmest kun om grøntsager, frisk luft og noget de kalder ‘naturen’. At du skal se nogen - og røre dig. Som om det var det vigtigste i verden. Hvad er det de ikke forstår? Den ene dag er blåt lys noget nær det farligste i verden, og den næste dag har de læst om dopamin, der nærmest gør dig til narkoman når du spiller. Du vil med andre ord gerne have opgraderet dine forældre til voksen 2.0, så de forstår din verden og måske endda får lyst til at game med.Søren Hartmann vil forsøge at lægge bekymringerne om gaming til side hele denne uge af sommerferien, og med sin søn Tue spille og biffe os gennem fem årtiers fascinerende gaming-historie. Vi fylder ikke kun et rum med vores medbragte konsoller og pc’er. Vi går selvfølgelig også efter at overtage højskolens store biografsal, så vi kan game for vildt på det kæmpestore lærred.

Hvis der er forældre der har gemt deres gamle spillemaskine, hvad enten det er en Nintendo, PS1, Atari, SEGA, Commodore 64 eller bare et bip-bip spil... Så tag det for guds skyld med!

Vi ser selvfølgelig også masser af fantastiske spillefilm som fx Jumanjii 2 og Steven Spielbergs Ready Player One. Vi tager et kig på både filmatiseringer af spil - og spilmatiseringer af film. Måske får far eller mor også lov til at vise et par film fra ‘gamle dage’ som War Games og TRON.

På kurset møder du også folk fra den professionelle spil- og skærmverden, fx esports-udøvere, filmfolk, youtubere, gamedesignere eller lign. Men vi tager også de voksnes bekymringer alvorligt og får besøg af fagfolk, der ved noget om både udfordringer og muligheder i den digitale kultur. Og vi tvinger selvfølgelig alle ud i Mols Bjerge, for at afprøve om naturen nu også er så sund, som de siger.

Advarsel til forældre: Du vil få en legeaftale med både dit eget barn OG dit indre legebarn. Du får trænet og testet dine evner ud i spil – med og mod de andre forældre. En af dagene allierer vi os med standupper Niels Forsberg som vil tage både børn og voksne alt andet end seriøst, når han live-kommenterer Den Store Forældredyst.

Søren Hartmann (årgang 72) har i en årrække arbejdet for TV Avisen og har de sidste fem år været tilrettelægger af en række programmer til DR2. Hans første computer var en VIC 20 med joystick og én rød knap. Han har sat sig for at finde den gamle spilleglæde frem igen, men de fleste aftener går stadig med at se en film eller to. Hvis ikke han er i biffen eller læser en bog.

Tue Andersen Hartmann er 14 år, når kurset starter og på vej i 8. klasse. I skrivende stund har han over 1000 wins i Fortnite og omkring 250 følgere på sin youtube-kanal Toohart. Han har lært flydende engelsk i sit headset, overholder aldrig sine tre timers spilletid om dagen og spillede helt sikkert GTA før han var gammel nok!

Kursusleder og underviser
Søren Hartmann, journalist på Danmarks Radio - og søn, Tue Hartmann, gamer.

Dette kursus løber sideløbende med et andet familiekursus, 'Film boot camp'. Deltagerne på de to kurser har alle måltider sammen, og der er også fællesaktiviteter for begge kurser samtidig. Så en familie kan sagtens deltage med et barn på hvert kursus.

Søren Hartmann - journalist og kursusleder på sommerkurset 'Mig og min gamer' på Den Europæiske Filmhøjskole

Open house 2017
Priser og praktisk info
Mere information om priser og tilmelding til filmhøjskolens sommerkurser.

Læs mere
Den Europæiske Filmhøjskole tilbyder en lang række af filmsommmerkurser og filmworkshops hvert år
Flere sommerkurser
Læs om vores andre sommerkurser på Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere