Manusworkshop: Lær at skrive til film og tv

Hvordan skriver man et manuskript? Hvordan bygger man en karakter op? Hvad er et plot? Hvordan skriver man en scene? Hvordan arbejder man med struktur, dramaturgi og tematik? Hvordan bruger man sig selv og sine egne erfaringer? Hvordan bruger man andres erfaringer? Hvordan arbejder man med research? Hvordan får man en fed skriveoplevelse, hvor man glemmer sig selv?

Det vil blive en uge, hvor vi vil gå i dybden med det at skrive til film og tv. Både i de korte novellefilm og webisode formater. Men også i de lange serielle og spillefilm-formater. 

Vi vil se film, tv-serier, novellefilm og webisodes sammen. Vi vil snakke dramaturgi og struktur. Vi vil læse manuskripter. Og så vil vi skrive. Over halvdelen af tiden vil blive brugt på en række skriveøvelser, som efterfølgende vil blive gennemgået i grupper.

Vi vil også snakke om, hvordan man tilrettelægger sin tid som forfatter, hvordan man mentalt skal indstille sig, så man lærer at nyde håndværket at skrive, samt hvordan man samarbejder med andre.

Det er et kursus, der er målrettet unge og yngre filmfolk samt manusforfattere in spe. Både dem, der lige er begyndt at snuse til det at skrive, samt dem, der har lidt erfaring og måske overvejer at søge ind på Den Danske Filmskoles manusuddannelse eller lignende uddannelser.

Det bliver intenst. Vi begynder kl. 9 om morgenen, og vi stopper først klokken 24 om aftenen. Nu er I advaret!

Kursusleder er Adam August, som er manuskriptforfatteren bag BEDRAG III, UNDERVERDEN og senest ULVEN KOMMER og LOVER. Med sig tager han flere dygtige medundervisere, som vi afslører navnene på, når vi kommer tættere på.

Undervisere:

Adam August, manuskriptforfatter

Kasper Brinck Kristensen, lydlærer på Den Europæiske Filmhøjskole

Tilmelding:

Tilmeldingen til vores sommerkurser åbner torsdag den 11. februar kl. 09.