Manusworkshop: Lær at skrive til film og tv


Hvordan skriver man et manuskript? Hvordan bygger man en karakter op? Hvad er et plot? Hvordan skriver man en scene? Hvordan arbejder man med struktur og dramaturgi?

Dette sommerkursus er en skriveworkshop, hvor vi arbejder med at skrive manuskripter.

Det vil blive en uge, hvor vi vil se film. Vi vil snakke dramaturgi og struktur. Vi vil læse hinandens tekster og gennemgå dem sammen i mindre grupper. Men mest af alt, vil vi skrive. For det er netop dét, som er det centrale i manuskriptforfatterens arbejde – at skrive. Også når man føler sig uinspireret eller har en dårlig dag. Writing is rewriting.

Vi vil også snakke om, hvordan man tilrettelægger sin tid som forfatter, hvordan man mentalt skal indstille sig, så man lærer at nyde håndværket at skrive, samt hvordan man samarbejder med andre.

Det er et kursus, der er målrettet unge som ældre filmfolk, manusforfattere in spe. Både dem, der først lige er begyndt at snuse til det at skrive, samt dem, der har lidt erfaring og måske overvejer at søge ind på Filmskolens manusuddannelse eller lignende uddannelser. Det kan også være dig, der overvejer et karriereskifte.

Deltager du på vores skrivekursus med henblik på at søge ind på filmskolen eller Super16, er det en god idé at tale med underviserne om det.

Det bliver intenst! Vi glæder os!Kursusleder og undervisere
Kursusleder: Nanna Westh (Arvingerne, DNA, Yallahrup Færgeby) 

Undervisere: 

  • Nanna Westh, manuskriptforfatter på bl.a. Arvingerne, DNA og Yallahrup Færgeby
  • Karina Dam
  • Simon Weil

Lidt om underviserne:

Nanna Westh er autodidakt manuskriptforfatter med en baggrund som radio og tv-dokumentarist, og med uddannelse fra Forfatterskolen og Litteraturvidenskab. Nanna Westh debuterede som hovedforfatter på julekalenderen Yallahrup Færgeby og har siden især fungeret som episodeforfatter på et væld af tv-serier fra Pandaerne over Arvingerne til DNA og Sommerdahl. Senest har hun leveret seks afsnit til DRs næste store søndagssatsning, Ulven Kommer, og har skrevet anden sæson af tv2 Play-serien Kemohjerne II.

Karina Dam dimitterede som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2003 og har siden fungeret som både hovedforfatter, episodeforfatter og manuskriptkonsulent på danske film og TV serier i alle formater. Hun har skrevet indenfor forskellige genrer, men altid med vægt på det karakterbårne. ”Hvis plot og karakter slås om pladsen, får karakteren næsten altid lov til at vinde. Historien er vigtig, men for mig er karakteren altid den der bringer nødvendigheden ind i historien.

Simon Weil var elev på Den Europæiske Filmhøjskole fra 2007-2008 og blev uddannet som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2013. Simon har været episodeforfatter på serier som 'Norskov', 'Rita' og senest 'The Rain'.