Lær at skrive til film - med manuskriptforfatter Adam August.


Hvordan skriver man et manuskript? Hvordan bygger man en karakter op? Hvad er et plot? Hvordan skriver man en scene? Hvordan arbejder man med struktur, dramaturgi og tematik? Hvordan bruger man sig selv og sine egne erfaringer? Hvornår står man i vejen for sig selv? Hvordan arbejder man med research? Hvordan får man en fed skriveoplevelse, hvor man glemmer sig selv?

Dette sommerkursus er en skriveworkshop, hvor vi arbejder med at skrive manuskripter både til tv og film.

Det vil blive en uge, hvor vi vil gå i dybden med det at skrive til film og tv. Både i de korte novellefilm og webisode formater, men også i de lange serielle og spillefilmformater. Vi vil se film. Vi vil snakke dramaturgi og struktur. Vi vil læse manuskripter. Og så vil vi skrive. Over halvdelen af tiden vil blive brugt på skriveøvelser, som efterfølgende vil blive gennemgået i grupper.

Vi vil også snakke om, hvordan man tilrettelægger sin tid som forfatter, hvordan man mentalt skal indstille sig, så man lærer at nyde håndværket at skrive, samt hvordan man samarbejder med andre.

Det er et kursus, der er målrettet unge og yngre filmfolk samt manusforfattere in spe. Både dem, der lige er begyndt at snuse til det at skrive, samt dem, der har lidt erfaring og måske overvejer at søge ind på Filmskolens manusuddannelse eller lignende uddannelser.

Deltager du på vores skrivekursus med henblik på at søge ind på filmskolen eller Super16, er det en god idé at tale med underviserne om det.

Det bliver intenst! Vi begynder kl. 9 om morgenen og vi stopper først klokken 24 om aftenen. Nu er I advaret!!!

Kursusleder og undervisere
Kursusleder er Adam August, som er manuskriptforfatteren bag bl.a. 'Bedrag III', 'Valhalla' (2019) og 'Underverden'.

Med sig tager han to medundervisere: 
  • Nanna Westh, manuskriptforfatter på bl.a. Arvingerne, DNA og Yallahrup Færgeby
  • Christian Bengtson, manuskriptelev på Den Danske Filmskole og tidligere elev på Den Europæiske Filmhøjskoles lange filmkursus