Tilmeld dig en uges sommerhøjskole med Politikens Nanna Frank Rasmussen, som igen i år tager dig med jorden rundt i biografens mørke - denne gang til nye eksotiske afkroge. En uge med masser af filmvisninger, inspirerende oplæg med interessante gæster og diskussioner om film, kultur og samfund. 

Biografen er verdens bedste – og billigste – rejsebureau.

Du behøver hverken pas, vacciner eller kendskab til valutakurser for at komme jorden rundt på film med Politikens Nanna Frank Rasmussen. Bare pak en god portion nysgerrighed i kufferten, for i denne uge skal vi stille en masse spørgsmål:

Hvad kan film fortælle os om et givent samfunds strukturer, kulturelle strømninger og ideologiske fundamenter? Hvordan sætter det sig som særlige æstetiske spor? Med en række veloplagte eksperter som rejseguides, besøger vi nogle af tidens mest interessante filmlande.

Kan film være med til at blotlægge ubehandlede sår og hele nationale traumer? Det skal vi dykke ned i, når vi tager med Thure Lindhardt til Tyskland og Østrig, når han kommer og fortæller om optagelserne til dramaet ”3096 dage”, hvor han spiller Natascha Kampusch’ kidnapper. Thure Lindhardt kender den tyske filmindustri indefra og vil være med til at blotlægge tysk films DNA.

Vi skal også til Sydkorea og gå i dybden med ”Hallyuwood”, der i dag er et af verdens allerstørste filmmarkeder ved siden af Hollywood og Bollywood. Efter gigahittet ”Parasite” slog benene væk under alle, har den koreanske filmbølge sat sig fast i den globale bevidsthed. Men hvad er gået forud for den sydkoreanske filmsucces? Vi går på jagt efter den sydkoreanske filmsignatur sammen med filmekspert Ann Lind Andersen.

I Island buldrer og brager det også i filmlandskabet, selvom vi her har at gøre med en meget lille filmindustri - der bor trods alt kun knap 370.000 mennesker i landet. Alligevel har Island formået at sætte sig spor på det internationale filmlandkort, blandt andet med film som ”Vanskabte land”, der i år er Islands oscarbud, men også er en dansk film. Hvordan dét hænger sammen, finder vi ud af, når vi undersøger de transnationale samarbejder, der også har været med til at skabe en stærk, islandsk filmidentitet.

Vi rejser også et smut til Spanien i ugen, der byder på masser af filmvisninger og inspirerende oplæg med Mols Bjerge som kulisse.

Med forbehold for ændringer pga. afbud el. lign.

Undervisere:

Nanna Frank Rasmussen, filmanmelder og filmskribent.

Tilmelding:

Tilmeldingen åbner torsdag den 22. februar 2024 kl. 10. Læs mere om tilmelding her.

Priser:

Læs om priser på sommerkurser her.