Tilmeld dig en uges sommerhøjskole med Politikens Nanna Frank Rasmussen, som tager dig med jorden rundt i biografens mørke. En uge med masser af filmvisninger, inspirerende oplæg med interessante gæster og diskussioner om film, kultur og samfund. Og som altid med Mols Bjerge som kulisse.
Biografen er verdens bedste – og billigste – rejsebureau.
Film transporterer os til fremmede egne, vi ikke selv har mulighed for at besøge, og tilbyder indblik i nye kulturer. Men er film bare film, eller skal vi kende nationale koder og symboler og censurregler for at få det fulde udbytte? Og hvem har ret til at fortælle hvilke historier?
Kan man for eksempel lave en film om et andet land, som man aldrig har været i? Da Lars von Trier var i gang med sin Amerika-trilogi (der dog endte med kun at bestå af to film – Dogville og Manderlay), fik han kritik for, at han aldrig havde besøgt USA. Det havde Sergio Leone heller ikke, da han lavede sine spaghettiwesterns, selvom de i den grad tog fat i den amerikanske, mytologiske selvforståelse.
Der har længe ulmet en debat i Grønland om, hvem der skal fortælle grønlandske historier på film – men hvad stiller man op, hvis man ikke selv har en veludviklet filmindustri?
Og hvordan laver man en realistisk film i et land som Iran, hvor censuren gør det umuligt for kvinder at smide tørklædet på film, selv når de er inden for hjemmets fire vægge?
Med hjælp fra en håndfulde eksperter, og filmkendere som turguides skal vi på opdagelsesrejse i ukendte territorier: vi skal jorden rundt på bare en uge og se film fra hele verden.
Undervisere:
Nanna Frank Rasmussen, filmanmelder og filmskribent
Halfdan Muurholm, dokumentarlærer på Den Europæiske Filmhøjskole
Tilmelding:
Tilmeldingen åbner onsdag den 22. februar kl. 10:00
Priser:
Læs om priser på sommerkurser her.