Humor på film: hvad griner du af?

30. juni - 6. juli 2019

Hvad griner vi af, når vi ser film, og hvorfor?


Tilmeldingen er åben!

Engang imellem, når vi ser film, åbner vi munden og udstøder en bjæffende lyd, der bedst kan beskrives med lydordene ”ha ha”. Det er en dejlig fornemmelse. Det gør os godt.

Men hvorfor? Og hvorfor er det noget forskelligt, der gør os gladere, når vi ser film? Hvordan kan det være, at nogle ligger flade af grin til 'Ditte og Louise', mens andre er klart mere til 'Walter og Carlo'? Hvorfor griner amerikaneren Quentin Tarantino af én ting i USA, mens Aki Kaurismäki morer sig over noget andet i Finland og Monty Python noget tredje i England? Hvad er rammerne for humor? Kort sagt: Hvad griner du af?

Kursusleder Per Juul Carlsen, som er filmanmelder og vært på Filmselskabet på DRK og Filmland på P1, tager os sammen med en række gæster igennem en uge i filmhumorens tegn.

Vi skal møde komikerduoen Ditte og Louise, som præsenterer deres seneste film af samme navn. Vi skal høre filmekspert og anmelder Christian Monggaard fortælle om Olsen-bandens betydning for humor i dansk film. Forfatter og filmskribent Andreas Halskov skal dele ud af sin viden om amerikansk komik i film og serier, og Mette Møller, som er retoriker med speciale i humor, skal belyse humor fra en mere teoretisk vinkel. Sidst, men ikke mindst, får vi også besøg af Elias Eliot, som udover at være vært på og medstifter af filmpodcasten Han Duo, også var ansvarlig for at distribuere filmen kendt som ”verdens dårligste film”, 'The Room', til Danmark, så vi alle sammen fik noget at grine af.

Kursusleder:
Per Juul Carlsen, filmanmelder og vært på P1 Filmland og DRKs Filmselskabet.


Open house 2017
Priser og praktisk info
Mere information om priser og tilmelding til filmhøjskolens sommerkurser.

Læs mere
Den Europæiske Filmhøjskole tilbyder en lang række af filmsommmerkurser og filmworkshops hvert år
Flere sommerkurser
Læs om vores andre sommerkurser på Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere