Helt normal gal

15. - 21. juli 2018

Tag med på en ekspertguidet slentretur i sindets irgange.


OBS: Dette kursus er afholdt.

Grænsen mellem det normale og det gale kan være temmelig flydende. For at sige det mildt. Den slags gråzoner har alle dage været frugtbar jord for filmkunsten med dens mylder af gale videnskabsmænd, fantaster, paranoide gangstere og helt normale grænsegalninge af alle slags.

De fleste har følt båndene snære og oprøret ulme i selskab med Jack Nicholsons McMurphy, da han som vaks småforbryder i "Gøgereden" langsomt forstår, at han i stedet for at have hittet på endnu en smart fidus har indløst en enkeltbillet til de gales rige, styret af normalitetens skræmmende lejrchef Nurse Ratched. Vi skal selvfølgelig se "Gøgereden", der nærmest står som en grundbog i pensummet for et kursus med titlen "Helt normal gal".

Men vi skal selvfølgelig også længere ind i sindets irgange og længere ud i dets filmiske afkroge. Vi skal se film af danske Lars von Trier, der for det meste befinder sig i ekstremernes rige, hvor fobier, perversioner og afsind hører til dagens orden.

Vi skal se en anden Trier med fornavnet Joachim, som også har et skarpt blik for mennesker på kanten, og Werner Herzog, som konsekvent interesserer sig for galskabens grænseland. Vi skal se klassikere som Psycho, Harvey og en masse andet. Der bliver plads til både Bergman og Jim Carrey i løbet af en uge, der spænder lige så vidt, som forholdet mellem galskab og genialitet fordrer.

Undervejs på kurset skal vi have besøg af blandt andre filminstruktør og skuespiller Christian Tafdrup, litterat og Proust-kender Neal Ashley Conrad, Herzog-ekspert Kristoffer Hegnsvad, lektor i litteraturvidenskab Lilian Munk Rösing og psykiater Pia Glyngdal.

Kursusledere
Henrik Palle og Kim Skotte - filmanmeldere og kulturskribenter på Politiken.

Priser og praktisk info
Du kan finde priserne på vores sommerkurser samt mere praktisk info her.

Flere sommerkurser
Se en oversigt over alle vores sommerkurser her.