Glem forfatteren – lær håndværket

29. juli - 4. august 2018

Hvordan skriver man et manuskript? Hvordan bygger man en karakter op? Hvad er et plot? Hvordan skriver man en scene? Hvordan arbejder man med struktur, dramaturgi og tematik? Hvordan bruger man sig selv og sine egne erfaringer? Hvordan bruger man andres erfaringer? Hvordan arbejder man med research? Hvordan får man en fed skriveoplevelse, hvor man glemmer sig selv?


OBS: Dette kursus er afholdt.

DENNE WORKSHOP ER UDSOLGT! Tilmeld dig til venteliste ovenfor - og vælg blot den værelsestype, du ønsker, hvis der bliver en plads ledig.

Det vil blive en uge, hvor vi vil gå i dybden med det at skrive til film og tv. Både i de korte novellefilm og webisode formater. Men også i de lange serielle og spillefilm-formater. Vi vil se film, tv-serier, novellefilm og webisodes sammen. Vi vil diskutere og gennemgå dem. Vi vil snakke dramaturgi og struktur. Vi vil læse manuskripter. Og så vil vi skrive. Over halvdelen af tiden vil blive brugt på en række skriveøvelser, som efterfølgende vil blive gennemgået i grupper

Vi vil også snakke om, hvordan man tilrettelægger sin tid som forfatter, hvordan man psykologisk skal indstille sig, så man lærer at nyde håndværket at skrive, samt hvordan man samarbejder med andre.

Det er et kursus, der er målrettet unge og yngre filmfolk samt manusforfattere in spe. Både dem der lige er begyndt at snuse til det at skrive, samt dem der har erfaring fra filmværkstederne, et af de lange kurser på Filmhøjskolen eller lignende steder, samt dem der overvejer at søge ind på Filmskolens manusuddannelse eller lignende uddannelser.

Det bliver intenst. Vi begynder kl. 9 om morgenen og vi stopper først klokken 24 om aftenen. Nu er I advaret!!

Kursusleder
Nikolaj Scherfig, manuskriptforfatter (Den Anden Verden, Broen, Heartless, Jesus & Josefine, Rejseholdet, Taxa m.m.)

Undervisere
Nikolaj Scherfig (se ovenfor)
Adam August ('Underverden', 'Bedrag')
Christian Bengtson, elev på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje (og tidligere elev på Den Europæiske Filmhøjskole)

Max antal deltagere: 36

Priser og praktisk info
Du kan finde priserne på vores sommerkurser samt mere praktisk info her.

Flere sommerkurser
Se en oversigt over alle vores sommerkurser her.