Tilmeld dig en uges sommerhøjskole med tv-vært og journalist Lene Johansen i spidsen. Det bliver en uge med masser af film, ny viden, spændende samtaler og inspiration. Og som altid i selskab med andre ligesindede filmelskere i naturskønne omgivelser.

OBS: Dette kursus er udsolgt - og ventelisten er lang... men klik på "Tilmeld" og udfyld formularen, hvis du ønsker at skrive dig på venteliste. Du vil blive kontaktet, hvis der opstår en plads til dig.

Vores verden forandrer sig. Det samme gør vi. Vores værdier er under pres, vores roller ændrer sig både i den private sfære i familien, og i samfundet - det nære og i den store verden ude omkring os. 

Verden har altid forandret sig - heldigvis, nu går det bare stærkt – hurtigere end nogensinde. Det gælder også filmbranchen selv, hvor den ene film og serie præsenteres, inden vi har nået at fordøje den tidligere.

Både på det private, personlige plan og på det helt store samfundsplan forføres vi ind i forandringen. Den tillokkende forelskelse, begæret efter ekspansion penge, magt eller effektivitet. Pludselig opdager vi – måske for sent, at der ikke længere er nogen vej tilbage. Den populære og velproducerede TV-serie BABYLON BERLIN skildrer en periode for 100 år siden, der på mange måder minder om den tid, vi lever i nu. Så hvad kan vi lære af historien, når vi skruer film- og serie-brillerne på?

I uge 29 skal vi opleve fantastiske filmfortællinger, forhåbentlig forløsende samtaler og fortabe os i drømmenes længsler sammen med spændende gæster og fascinerende filmfolk. Bl.a. skal I møde en af dem, der på egen hånd tager ud og vælger nogle af de mere snævre titler til de danske biografer. Trine Hauerslev står bag navnet Filmbazar. Med sikker hånd vælger hun fra alverdens filmfestivaler og sikrer, at vi ikke kun præsenteres for de samme blockbusters. I stedet får vi mulighed for at se film som ANDRE FOLKS BØRN, SONGS OF EARTH og den prisbelønnede FRIT FALD. Vi skal høre, hvilke kriterier hun vælger ud fra, og hvordan man holder tungen lige i munden og navigerer blandt de store spillere i den hårde konkurrence, hvor alle kæmper om overlevelse.

Journalisten og forfatteren Kirsten Jacobsen vil åbne døren til Lars von Triers univers, som det udspillede sig, da hun var i fodsporerne på ham under optagelserne til DOGVILLE fra 2003. En film Information ikke har tøvet med at udnævne til et af dette århundredes bedste om menneskelig moral, når det kommer under pres. Selv er hun aktuel med debatbogen "Løftet", der leder tankerne hen på Michael Hanekes AMOUR og en verserende samfundsdebat om aktiv dødshjælp.

Vi får også besøg af instruktøren Per Fly, der altid søger fornyelsen i sine samfundsrelevante fortællinger. Også når han griber til de historiske dramaer. Han er aktuel med HAMMERSKJÖLD, der har Michael Persbrandt i hovedrollen. Det er et politisk drama om den verdensberømte svenske diplomat Dag Hammerskjöld, der var FNs generalsekretær under den kolde krig.

Per Fly er måske mest kendt for sin trilogi BÆNKEN, ARVEN og DRABET, der skildrer Danmark som klassesamfund. Men han står bag så uendelig meget andet bl. a. biografien MONICA Z og tv-serier som BORGEN og FORESTILLINGER.

Skuespilleren Charlotte Fich, der netop har glimret som presset fængselsinspektør i den prisbelønnede tv-serie HUSET fortæller, hvordan hun fremkalder sine karakterer. Hun kan også fortælle om vilkårene for kvindelige skuespillere både på film og teater.

Vi skal også møde forfatterparret bag BADEHOTELLET, LYKKE og KRØNIKEN, Hanna Lundblad & Stig Thorsboe. De kommer for at fortælle om deres mangeårige samarbejde om uforglemmelige karakterer og forførende historier i nogle af tv-historiens mest populære serier.

Flere filmfolk kommer, forhåbentlig får vi lov til at smugkigge på en forpremiere, og sammen skal vi følge en god serie, som vi kan diskutere. Så i en hel uge skal vi fordybe os i samtaler, se film, møde gæster både fra filmens verden og dem, der inspireres af de filmiske fortællinger. 

Vi skal nyde nogle af de gamle perler og sammen opleve nyere mesterværker, der forhåbentlig kan give os forståelse for nogle af forandringerne i en forvandlet verden. For selv om verden er forandret, er den stadig forunderlig, og når vi famler efter fodfæste, kan vi ofte spejle os i filmkunstens skildring af tidligere tider. Vi dykker ned i nogle af de store mestre, lader os forføre og hvem ved … måske forvandle … På gensyn i uge 29!

Med forbehold for ændringer pga. afbud el. lign.

Undervisere:
Lene Johansen, journalist og tv-vært (kursusleder)

Tilmelding:

Tilmeldingen åbner torsdag den 22. februar 2024 kl. 10. Læs mere om tilmelding her.

Priser:

Læs om priser på sommerkurser her.