- kom med i skabelsesprocessen fra spæd idé til fuldvoksen film.

Hver eneste film, god eller dårlig, er et lille mirakel! De er alle et resultat af mange menneskers slid, passion og samarbejde før, under og efter selve optagelserne.

Vi får på kurset besøg af nogle af de dygtigste filmfolk, der deler ud af deres kunstneriske processer. Vi bliver klogere på udfordringer, virkemidler og inspiration. Og så skal vi selvfølgelig se en masse fantastiske film, der konkretiserer det hele.

Forhåbentlig ender vi med at kunne se film med nye filmfaglige perspektiver, ligesom vi får svar på følgende spørgsmål:

Hvordan opstår ideen til en film? Er der forskel på den kreative proces i bestillingsarbejde kontra egne idéer? Og hvordan hjælper en producer de bedste idéer frem i manuskriptfasen?

Instruktør, skuespillere, scenografer, lys og fotografi kommer til manuskriptet med egne forestillinger og fornemmelser, der skal flettes sammen til et hele. Hvordan bevarer man sin kunstneriske integritet og sin vision i det tætte samarbejde med så mange andre?

I sidste ende sidder postproduktionen med en kæmpe mængde materiale. Det hele skal samles, så filmens endelige udtryk brænder igennem hos publikum. Men hvor meget kan en film ændre sig fra idé til færdigklippet? Hvordan skaber man et lydligt univers, der understøtter fortællingen, og hvem bestemmer egentlig om en film er færdig?

Af gæsteoplægsholdere får vi blandt andre besøg af:

Pernilla August, filminstruktør og skuespiller

Eva Jacobsen, producer hos Snowglobe

- Christina Rosendahl, instruktør

- Charlotte Sieling, instruktør og skuespiller

Louise McLaughlin, filmfotograf

- Mia Steensgaard, scenograf

- Anne Gry Friis Kristensen, lyddesigner og komponist

- Molly Steensgaard, filmklipper

Der kommer endnu flere gæster på, så hold øje!

Af film skal vi blandt andre se:

Portræt af en kvinde i flammer

Smuk og hjerteskærende film om kærligheden til kunsten og kunsten i kærligheden. Periodedramaer kan ofte minde om hinanden, men her er et du aldrig har set magen til. Celine Sciammas ode til den kunstneriske sjæl slår benene væk under dig, også selvom du ellers ikke normalt er til franske 1800-talls-dramaer om malerkunst og kærlighed.

A Quiet PLace

Lyd er noget af det vigtigste i en gyserfilm - så hvad sker der, når man fjerner det? Eller i hvert fald laver en præmis, hvor alt skal være så stille som muligt? A Quiet Place er en fremragende og nytænkende film, der kombinerer de sædvanlige chok-effekter med de langt mere effektive nervepirrende virkemidler, der kommer, når man giver sig selv et benspænd, der driver alle ledende i filmproduktionen til at skulle tænke radikalt anderledes. I øvrigt fabelagtigt filmet af danske Charlotte Bruus Christensen.

Raging Bull

Robert De Niro i én af sine bedste roller som bokseren, der forelsker sig, men er ude af stand til at udtrykke det. En film om indre raseri og kærlighed. Og eminent klippet af Thelma Schoonmaker, der benyttede sig af russeren Sergei Eisensteins særlige intellektuelle montage. Det giver filmen og historien en ekstra dimension.

Shame

Michael Fassbinder er tryllebindende og forstyrrende som den sex-afhængige Brandon, der driver rundt i New Yorks gader i en evig jagt på sit næste fix. Instruktøren Steve McQueen og manuskriptforfatter Abi Morgan har med Shame skabt en fantastisk film, som til tider kan være svær at se, men som er lige så svær at kigge væk fra. Filmen udfordrer og spejler og sætter gang i samtaler om lyst, flirt, overgreb og skam.

Undervisere:

Maria Månson, tv-vært og filmanmelder

Åsa Mossberg, filmklipper og viceforstander på Den Europæiske Filmhøjskole 

Tilmelding:

Tilmeldingen åbner onsdag den 23. februar kl. 10.