Film boot camp - lær at lave film i din sommerferie

7.-13. juli 2019

Sommerhøjskole for filmglade børn fra 10 år - og deres voksne.


Tilmeldingen er åben!

Dette kursus løber sideløbende med et andet familiekursus, 'Mig og min gamer'. Deltagerne på de to kurser har alle måltider sammen, og der er også fællesaktiviteter for begge kurser samtidig. Så en familie kan sagtens deltage med et barn på hvert kursus.

I sommeren 2019 åbner vi dørene for filmhøjskolens første Film Boot Camp. Her vil du og din søn, datter, nevø eller dit barnebarn blive klædt på til at fortælle fængende og spændende historier i levende billeder.

Vi skal arbejde med alle filmens mest grundlæggende elementer. Fra dramaturgi over teknik og klip til lyd med mere, og så skal vi selvfølgelig lave film! I løbet af ugen skal I producere jeres egen kortfilm, hvor I sammen med jeres medkursister står for manuskript, instruktion, skuespil, kamera og klip. Det sker under kyndig vejledning af dygtige og engagerede undervisere med filmfaglig baggrund, der desuden tager sig af den daglige undervisning.Undervisningen ligger fortrinsvis om formiddagen, mens eftermiddagene går med filmproduktion og besøg udefra. Som en del af boot camp’en får vi nemlig besøg fra folk fra den danske film- og tv-branche, der med udgangspunkt i egne erfaringer vil fortælle og lære fra sig.

Vi skal arbejde på egne, medbragte smart phones og computere, og der der bliver fart over feltet, så derfor vil også aftenerne blive taget i brug. Her bliver der mulighed for at løfte blikket fra kamera og computer og lade sig inspirere af det store lærreds største fortællere i højskolens biograf, Store Bjørn. Hvem ved, måske er der en forpremiere på en af efterårets store danske filmpremiere på programmet…

Der bliver også mulighed for at nyde den forhåbentlig, lune danske sommer og den skønne natur omkring Ebeltoft og filmhøjskolen. Hver dag er der to timers frokostpause dag, og det giver god tid til ikke-filmrelaterede aktiviteter. Der er desuden mulighed for, at voksne kan vælge enkelte faglige aktiviteter fra i løbet af ugen til fordel for en vandretur i Mols bjerge, en tur til Ebeltofts hyggelige bymidte eller bare et par timer med en god bog.

Børn og voksne tilbringer størstedelen af tiden på kurset sammen, men par gange i løbet af ugen slår vi pjalterne sammen med deltagerne på kurset 'Mig og min gamer', der kører parallelt på filmhøjskolen med Film Boot Camp. Det giver mulighed for, at de voksne kan gå til foredrag, mens de yngre deltagere kaster sig over augmented reality games og andre mindre stillesiddende aktiviteter.

Vi afslutter ugen med premiere på jeres kortfilm og middag i skolens spisesal. Her skal vi sammen med deltagerne fra 'Mig og min gamer' have sat et festlig punktum for en begivenhedsrig uge i filmens tegn. Med jer hjem lørdag formiddag har I, ud over jeres egenproducerede kortfilm, øgede kompetencer inden for filmhåndværkets mange facetter og en øget bevidsthed om, hvad der skaber en velfungerende filmisk fortælling. Sidst men bestemt ikke mindst har I haft mulighed for at tilbringe en uge sammen ligesindede børn, unge, voksne og professionelle filmfolk og undervisere, der deler jeres passion til filmmediet.

Alle under 18 skal være ifølge med mindst 1 voksen.

Vel mødt!

Kursusleder og underviser
Henrik Højer, underviser på VIA Film & Transmedia og ekspert i film og tv-serier. Har tidligere undervist i film (og på familiekurser) på Odder Højskole.

Dette kursus løber sideløbende med et andet familiekursus, 'Mig og min gamer'. Deltagerne på de to kurser har alle måltider sammen, og der er også fællesaktiviteter for begge kurser samtidig. Så en familie kan sagtens deltage med et barn på hvert kursus.

Film Boot Camp på Den Europæiske Filmhøjskole - lær at lave film i din sommerferie

Open house 2017
Priser og praktisk info
Mere information om priser og tilmelding til filmhøjskolens sommerkurser.

Læs mere
Den Europæiske Filmhøjskole tilbyder en lang række af filmsommmerkurser og filmworkshops hvert år
Flere sommerkurser
Læs om vores andre sommerkurser på Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere