Familiekursus med film og gaming for hele familien.


KURSET ER DESVÆRRE AFLYST

I uge 28 åbner filmhøjskolen dørene op til en uges familiehøjskole med film og gaming for hele familien. Ta’ dine børn eller børnebørn med til en uge med masser af film, gaming og underholdning både for store og små.

Vores familiekursus har to linjer: ”Mig og min gamer” for gamere i alderen 12-17 og deres voksne, eller ”Film Boot Camp” for filmglade børn i alderen 9-17 år.

Men der er masser af fælles aktiviteter for alle deltagere, og alle måltider nydes sammen. Så to børn fra samme familie kan sagtens deltage på hver sin linje. Dette er siden for "Mig og min gamer", og det er her, du tilmelder dig, hvis du ønsker at deltage på denne linje (forældre med børn på begge linjer kan blot tilmelde sig en vilkårlig linje - når blot jeres børn er tilmeldt de rigtige linjer).

"Mig og min gamer"


Kære forældre, derfor er denne uge for dig: Du er totalt spil-ignorant, er fuldstændig paf over at gaming griber en hel generation og du forstår virkelig ingenting. Eller også var du selv dybt fascineret af spil som barn eller ung - og husker hvordan tiden stod stille, da du første gang sad med et TV-SPIL i hånden. Du drejede på en knap, det sagde bip med en himmelsk elektronisk lyd, da en streg fik en prik til at løbe over dit tv. Du var lykkelig! Men nu bliver du forvirret over de mange knapper på controlleren, og har heller ikke helt forstået at du faktisk kan spille med et menneske, der sidder i en helt anden verdensdel. Du vil med andre ord opgraderes til voksen2.0, så du forstår dit barns verden og måske endda får lyst til at spille med.

Journalist Søren Hartmann vil med sin spillegale teenage-søn Tue bringe gamingramte familier sammen gennem en uges gaming og film. Vi finder den fælles fortælling i vores børns fagre nye verden – i en hel uge skælder vi ikke ud, men forsøger at forstå hvorfor de unge dog tilbringer så meget tid derinde i det digitale lykkeland.

Vi indretter derfor en gaminghule til de unge med deres medbragte konsoller og pc’ere og spiller os gennem fem årtiers gaming-historie. Hvis der er forældre der har gemt deres gamle spillemaskine, hvad enten det er en Nintendo, PS1, Atari, SEGA, Commodore 64 eller bare et bip-bip spil... Så tag det for guds skyld med! Vi ser selvfølgelig også masser af fantastiske spillefilm som fx Jumanjii 2 og Spielbergs Ready Player One. Måske får far eller mor også lov til at vise et par film fra ‘gamle dage’ som War Games og TRON.

Vi får også besøg udefra; af eksperter eller andre gæster, der ved en masse om gaming og den digitale verden.

Vi vil lade os fascinere, men tager også vores bekymringer dybt alvorligt, blandt andet ved at grine af dem. Vi tvinger også alle ud i Mols Bjerge, for at afprøve om frisk luft og bevægelse nu også er så sundt som de siger. Men vi går selvfølgelig mest efter at overtage højskolens store biografsal, så vi kan game for vildt på det kæmpestore lærred, og det allerbedste af det hele er altså når forældrene skal game mod hinanden i Den Store Forældredyst… DET ER SÅ PINLIGT!

Kære unge, derfor skal du tilmelde dig og din håbløse mor eller far: De fatter nemlig intet! De der hysterisk bekymrede voksne der satte dig i verden. De taler nærmest kun om grøntsager, frisk luft og noget de kalder ‘naturen’. At du skal se nogen - og røre dig. Som om det var det vigtigste i verden. Hvad er det de ikke forstår? Den ene dag er blåt lys noget nær det farligste i verden, og den næste dag har de læst om dopamin, der nærmest gør dig til narkoman når du spiller. Du vil med andre ord gerne have opgraderet dine forældre til voksen2.0, så de forstår din verden og måske endda får lyst til at spille med.

Søren Hartmann (årgang 72) har arbejdet for TV Avisen og har de seneste år været tilrettelægger af en lang række dokumentariske programmer til DR2. Hans første computer var en VIC 20 med joystick og én rød knap.

Tue Andersen Hartmann er 15 år når kurset starter og på vej i 9. klasse. Han har lært flydende engelsk i sit headset, overholder aldrig sine tre timers spilletid om dagen og spillede helt sikkert GTA før han var gammel nok!