Vi fortaber os i drømmenes længsler...


...for at vågne op i virkelighedens trængsler. 

’Drøm og Virkelighed - i films fascinerende iscenesættelse.

Drømmer jeg, eller er jeg vågen? Mange af os har vist i den senere tid haft en oplevelse af, at virkeligheden overgik fantasien - på flere planer. Og selv om dystopiske fortællinger er i høj kurs, er det alligevel noget andet at stå ansigt til ansigt med en pandemi, som vi har gjort i de sidste år.

Journalist og forfatter Hanne-Vibeke Holst er ikke overrasket over forløbet, som hun selv har beskrevet i romanen 'Som Pesten' – den begyndte egentlig som optakt til en tv-serie, og det og hendes andre film og tv-serier kommer hun og fortæller om.

Til sommer trodser vi den faktiske virkelighed for en stund, når vi sammen søger ly i Store Bjørns favn i uge 29. Her kan vi tillade os at fortabe os i drømmendes længsler og lade os forføre af fantastiske fortællinger.

Vi skal høre om arbejdet med den måske mest mytiske forfatter Karen Blixen, når instruktøren Bille August kommer og fortæller om 'Pagten'. Det er et psykologisk drama om den sagnomspundne, verdensberømte forfatter Karen Blixens pagt med den unge digter Thorkild Bjørnvig – hun lover at gøre ham til en stor kunstner, til gengæld skal han adlyde hende ubetinget. En hjerteskærende historie baseret på virkelige begivenheder.

Vi får også besøg af professor Gunhild Agger, der har analyseret danske tv-seriers guldalder med vedkommende fortællinger, der har sat dagsordenen langt ud for landets grænser. Hun vil særligt fokusere på vores nostalgiske syn på familien og dens struktur.

Film er drømme og eskapisme og har været det siden de første illusioner blev skabt for mere end 100 år siden. Vi spoler tilbage til klassikerne og stiller skarpt på de virkelige skildringer, der spidder vores samtid. Vi taler med filmfolk både foran og bag kameraet, der fortæller om forførelsens kunst og drømmer os til fjerne himmelstrøg og dybere indsigter.

Undervisere:
Lene Johansen, journalist og tv-vært

Petru Maier, kameralærer på Den Europæiske Filmhøjskole

Tilmelding:

Tilmeldingen til vores sommerkurser åbner torsdag den 11. februar kl. 09.