Dannelse og dårskab

8. - 14. juli 2018

I en brydningstid er det naturligt at afsøge sin kulturelle identitet og se på dyder og forfald – dannelse & dårskab.


OBS: Dette kursus er afholdt.

Vi skal på opdagelse i de værdier, vi er rundet af og spejler os i i filmens fortællinger, fra Almódovars "Dårlig dannelse" til Ruben Östlunds nylige palmevinder "The Square". For hvem er vi moderne mennesker i en tid, hvor verdens ledere konkurrerer på dårskab, og en digital tidsalder fordrer dannelse? Og hvordan forvalter vi værdier i en hæsblæsende tid?

Vi skal høre om arbejdet med Lars von Triers "The House That Jack Built", som vi forhåbentlig får en snigpremiere på. Vi skal se nærmere på Kieslowski, hvis hovedværk "Dekalog" om de ti bud skildrer moralske og følelsesmæssige vilkår for den menneskelige eksistens, og vi skal på slentretur i Napolis gader blandt meget, meget andet. Dannelse er også kærlighed, og hvordan vi behandler hinanden. Det har instruktør Christian Tafdrup lavet en meget omdiskuteret film om, og vi fortsætter debatten med ham.

Mød også Anders Refn, Mette Heeno, Anne Cathrine Sauerberg og Erik Svendsen blandt andre aktuelle filmfolk. Mød instruktøren, klipperen, analytikeren, stjerneskuespilleren og den dannede damefrisør, der vil fortælle om film, dannelse og dårskab fra hver deres perspektiv i arbejdet med filmkunsten.

Vi er mere begejstrede end nørdede og glæder os til sammen med jer at afsøge, hvordan helte og heltinder har ført os igennem livets dilemmaer, og hvad nutidens instruktører har fokus på lige nu.

Kursusledere
Lene Johansen, journalist og studievært fra DR og Karen Widding cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling.

Priser og praktisk info
Du kan finde priserne på vores sommerkurser samt mere praktisk info her.

Flere sommerkurser
Se en oversigt over alle vores sommerkurser her.