På Den Europæiske Filmhøjskole overholder vi selvfølgelig alle myndighedernes retningslinjer for højskoler under corona-pandemien.

Filmhøjskole i en corona-tid

COVID-19: retningslinjer og procedurer

På Den Europæiske Filmhøjskoles sommerkurser kan du trygt læne dig tilbage i sædet og fordybe dig. Vi overholder alle retningslinjer fra myndighederne, udstukket særligt til højskoler under corona-pandemien.

Livet ville ikke være det samme uden højskolerne. Derfor er vi også glade for og taknemmelige over, at højskolerne fortsat må invitere kursister og elever ind til samvær, fordybelse og ny indsigt. På trods af COVID-19. Mange rejser bliver aflyst. Festivaler, konferencer, udvekslingsrejser. Der er mere brug for højskoler end nogensinde før, så vi ikke glemmer samværet og fællesskabet, og så vi stadig kan få følelsen af at komme ud og opleve noget og blive klogere.

På Den Europæiske Filmhøjskole har vi arbejdet længe og grundigt med at implementere retningslinjer og procedurer for, hvordan vi begrænser smitte med COVID-19, når vi inviterer kursister indenfor. Alle medarbejdere har været inddraget, så vi sikrer, at alle processer og situationer er gennemtænkt.

I sommeren 2020, da Danmark stadig slikkede sårene efter 1. bølge, gjorde vi os de første erfaringer med korte kurser i corona-tider. Skulle COVID-19 stadig hærge i sommeren 2021, er vi derfor helt klar til at imødekomme restriktionerne, så vores kursister stadig kan få masser af gode filmoplevelser og samvær.

I 2020 havde vi gode erfaringer med at opdele vores kursister i mindre 'primærgrupper', så de havde en fast bo- og spisegruppe, hvor afstand ikke var helt så nødvendigt. Vi havde også gode erfaringer med at begrænse servering ved buffet og i stedet servere maden ved gruppe-bordene, i små skåle og fade. 

Vi skruede selvfølgelig op for rengøringen og sprittede af og luftede ud. Og kursister på tværs af primærgrupper kunne stadig hygge og drikke kaffe, men med afstand.

I vores biograf, hvor vi tilbringer mange timer, har vi masser af sæder og dermed plads til, at der kan være et tomt sæde imellem hver kursist, med mindre de er ægtefæller eller fx bor sammen.

Hvorvidt restriktionerne ændrer sig, inden vi når sommeren 2021, er der ingen, der ved på nuværende tidspunkt. Men du kan i hvert fald være helt sikker på, at vi kommer til at forberede os grundigt, og at vi overholder alle retningslinjer.

Vi har også beredskabsplaner klar, til hvis der skulle udbryde COVID-19 hos vores kursister.

Du kan følge med på denne side, hvor vi løbende opdaterer retningslinjerne for sommerkurser - og så er du også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.