Tilmeld dig en uges sommerhøjskole med tv-vært og journalist Lene Johansen i spidsen. Det bliver en uge med masser af film, ny viden, spændende samtaler og inspiration. Og som altid i selskab med andre ligesindede filmelskere i naturskønne omgivelser.


Begæret bedrager, og bedraget er ofte en direkte konsekvens af begæret.

De to drifter er omdrejningspunkt for masser af filmiske fortællinger fra VÆRK UDEN SKABER til DRONNINGEN og A STAR IS BORN.

Når vi sidder foran lærredet, lever vi os ind i det sanselige. I vores stille sind misunder vi muligheden for at give efter for det bedrageriske samtidig med, at vi fordømmer både begær og bedrag.

Men hvad sker der, hvis begæret kvæles? Emma Thompson giver et godt bud i GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE, hvor hun forsøger at kæmpe sig tilbage til livet i en moderne fortælling med fine referencer til FAGRE VOKSNE VERDEN.

Vi skal dyrke begær og bedrag i nye film såvel som i de svulstige klassikere som KØDETS LYST, BEGÆRETS DUNKLE MÅL, og så dykker filmhøjskolens kameralærer, Petru Maier, ned i et par højdepunkter fra Antonionis karriere.

Sammen med professionelle filmskabere følger vi fortællingernes vej til det store lærred og diskuterer stil, spil og genre. Vi skal svælge i små kammerspil og svulstige klassikere. Vi skal møde filmfolk fra både på og bag lærredet og høre, hvordan de lægger arm med fortællinger om begær og bedrag. Glæd jer til en sanselig uge 29 i Store Bjørn.

Gæster:

- Niels Sejer, set designer (BORGEN, KOLLEKTIVET, BROEN)

- Molly Malene Steensgaard, filmklipper (THE HOUSE THAT JACK BUILT, NORSKOV, NYMPHOMANIAC)

- Anders Agger, journalist

- Sven Clausen, producer

- Marie Bach Hansen, skuespiller

Undervisere:
Lene Johansen, journalist og tv-vært (kursusleder)

Petru Maier, kameralærer på Den Europæiske Filmhøjskole

Tilmelding:

Tilmeldingen åbner onsdag den 22. februar kl. 10:00

Priser:

Læs om priser på sommerkurser her.