Presse

Vinder af arkitektkonkurrence om ny fællesbygning på filmhøjskolen fundet

Arkitektfirmaet SLETH er udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om opførelsen af en ny fællesskabsbygning på Den Europæiske Filmhøjskole.

Den Europæiske Filmhøjskole har siden 1993 undervist tusindvis af unge filmelskere. Hverdagen på højskolen er imidlertid præget af pladsmangel samtidig med, at skolen har behov for at tilbyde et endnu stærkere højskoleophold med sang, fællesskab, bevægelse og refleksion. Derfor ønsker vi at få en tilbygning, som skal være tilegnet fællesskabet.

I februar 2023 modtog filmhøjskolen en bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 30 millioner kroner og et tilskud fra Augustinus Fonden på 2,5 millioner kroner til AV-udstyr og inventar. Derfor blev der udskrevet en arkitektkonkurrence.

Cirkelformet bygning

Vinderforslaget af arkitektfirmaet SLETH består af en cirkelformet bygning, som kompletterer elevfløjen, og det indeholder undervisningslokaler og et fællesrum, der både skaber rum for filmhøjskolens daglige fællesskab og for udadvendte aktiviteter for gæster og lokalområde.

Bedømmelsesudvalget udtaler blandt andet i deres begrundelse:

”Forslaget viser et stærkt og virkelig gennemarbejdet projekt, der imødekommer filmhøjskolens ambitioner om at skabe et særligt hus for fællesskab med optimale rammer for bevægelse, undervisning og gæster udefra. Forslaget rammer en flot løsning og står på skuldrene af de nuværende geometriske kroppe i landskabet.”


Glade forstandere

Forstanderparret på Den Europæiske Filmhøjskole, er glade for beslutningen og glæder sig til det færdige resultat:

”Vi er meget begejstrede for, hvordan vinderprojektet på en naturlig og æstetisk måde har formået at få integreret vores mange ønsker og mål i forhold til funktioner, som fællesskabshuset skal kunne rumme. Med dette projekt har vi fået det hele. Og vi er allerede i gang med at visualisere en hverdag i de nye smukke og velproportionerede rammer. Sikke en gave for skolen det bliver!” udtaler filmhøjskolens forstanderpar, Nikolaj Davidsen og Åsa Mossberg.

Det er planen, at den nye bygning står klar i efteråret 2025.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

PR-ansvarlig Anne Nordenhof

anne.nordenhof@efc.dk

Arkiv

Her kan du se de seneste pressemeddelelser og nyheder, udsendt af Den Europæiske Filmhøjskole.