Presse

DEN EUROPÆISKE FILMHØJSKOLE BYDER 120 NYE ELEVER VELKOMMEN

Filmhøjskolen i Ebeltoft har netop budt 120 nye elever velkommen til det kursus, som løber frem til maj 2023. Kurset er blevet forlænget med to uger, og skolen har haft rekord høj søgning.

Efter en række veloverståede sommerkurser samt en genforeningsweekend for 2019-20-årgangen, som blev sendt hjem før tid under den første coronanedlukning, er Den Europæiske Filmhøjskole nu i gang med sit lange filmkursus, med 120 elever fra næsten 20 forskellige lande.


Forlænget med 2 uger

Filmhøjskolens lange kursus er forlænget med to uger, fra 34 undervisningsuger til 36, så det løber nu fra midten af august til midten af maj. Grunden til forlængelsen er, at man ønsker at give mere luft i undervisningen - mere tid til at evaluere på elevernes projekter, mere tid til højskoleaktiviteter og mere tid til pusterum. 

Rekordhøj søgning

I år har filmhøjskolen haft rekordhøj søgning på det lange kursus med mere end 250 tilmeldinger til 120 pladser. Det skyldes sandsynligvis til dels coronapandemien, som har forhindret de unge i at rejse. I en tid med mange restriktioner har højskolerne vist sig som et godt pusterum, hvor der stadig er plads til oplevelser og samvær, selvom pandemien raser. 

Men forhåbentlig skaber det en varig opmærksomhed på højskoler som en værdifuld oplevelse, der både kan give et pusterum og noget afklaring i forhold til fremtiden. 

Projekter, undervisning og studietur

De 120 nye elever skal nu i gang med et par introuger, hvorefter de går i gang med at blive introduceret til de basale færdigheder inden for filmproduktion: instruktion, skuespil, producing, manuskript, kamera, lys, lyd, redigering og dokumentar.

Eleverne skal igennem adskillige filmprojekter sammen, og de skal på studietur til filmfestivalen i Berlin i februar. Og derudover er der selvfølgelig fællessang, kreative valgfag, morgensamlinger og en masse socialt samvær.


Kommentarer og yderligere oplysninger

Forstanderpar Åsa Mossberg og Nikolaj Davidsen:

aasa.mossberg@europeanfilmcollege.com

nikolaj.davidsen@europeanfilmcollege.com

Arkiv

Her kan du se de seneste pressemeddelelser og nyheder, udsendt af Den Europæiske Filmhøjskole.