Presse

Ny fællesbygning på filmhøjskolen

En ny bygning til at styrke fællesskabet på Den Europæiske Filmhøjskole bliver nu en realitet efter at Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 30 millioner kroner til byggeriet.

I 2025 står en ny fællesbygning klar på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, takket være en bevilling på 30 millioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Bygningen skal blandt andet indeholde en stor, multifunktionel fællessal, så filmhøjskolen får mulighed for flere fælles aktiviteter, som ikke nødvendigvis kun handler om film.

Mere højskole

Den Europæiske Filmhøjskole blev bygget i 1993 med lokaler og udstyr som et topprofessionelt filmproduktionshus og har siden da undervist tusindvis af filminteresserede unge på skolens lange filmgrundkursus. Men der er et stort behov for plads til også at kunne drive højskole, med alt hvad det indebærer af sang, fællesskab, bevægelse og refleksion over livets store spørgsmål. Derfor er det ønsket at få en tilbygning, som skal være tilegnet fællesskabet. Med en stor multisal og flere små lokaler.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter opførelsen af en ny fællesbygning på filmhøjskolen dels for at skabe en bedre ramme om højskolelivet og dels fordi skolen skiller sig ud med sit fokus på filmens verden og stedets fine arkitektur.

Skolens hjerte

Forstanderparret på Den Europæiske Filmhøjskole, er meget begejstrede for bevillingen:

”Vi er virkelig glade for den fornemme donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Takket være donationen kan vi nu bygge den fællesskabsbygning, som vi har drømt om længe. Den vil blive brugt fra morgen til aften og bliver skolens hjerte. Den vil være med til at understøtte vores mission om at skabe en filmhøjskole, som bygger på tillid, ligeværdighed, frisind og nærvær,” siger Nikolaj Davidsen, skolens ene forstander.

Augustinus Fonden donerer til AV-udstyr og inventar

Udover donationen fra A.P. Møller Fonden har Augustinus Fonden doneret 2,5 millioner kroner til AV-udstyr og inventar i den nye fællesskabsbygning.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

PR-ansvarlig Anne Nordenhof

anne.nordenhof@efc.dk

Arkiv

Her kan du se de seneste pressemeddelelser og nyheder, udsendt af Den Europæiske Filmhøjskole.